13

Coach en captain Dames-1 blikken vooruit op laatste weekend play-offs:

“Ik verwacht dat we twee keer gaan winnen!”

De spanning stijgt bij de speelsters en coaches van Dames-1. Nog twee wedstrijden in de play-offs dit weekend (zaterdag om 12.30 uur in Amstelveen, zondag om 12.30 uur thuis) en dan weten ze of ze volgend jaar weer in de Promotieklasse zullen hockeyen. “Dat zou echt supervet zijn!” zegt aanvoerder Maud van der Velden (24 jaar) met een grote grijns. Ook voor coach Joep van der Coelen (33 jaar) zou een terugkeer in de Promotieklasse vanuit de Overgangsklasse niets minder dan geweldig zijn. “Ik gun het dit team enorm!”

Joep van der Coelen is er enorm druk mee. Los van de normale trainingen die hij samen met coach Eric van der Pol drie avonden in de week geeft en de zondag als wedstrijddag, is hij nu ook op de andere dagen volop bezig met de voorbereiding voor de play-off wedstrijden. Bezig met het analyseren van videobeelden van de tegenstander, mogelijk nog een kleine wijziging aanbrengen in de opstelling en regelen dat er goede verzorging is voor de speelsters na met name de wedstrijd op zaterdag; zodat ze weer voldoende hersteld zijn voor de finale op zondag.

Sterke tegenstander

Tegenstander is HIC Amstelveen , die vorig jaar nog bijna promoveerde naar de Hoofdklasse. Zij spelen nu voor behoud in de Promotieklasse. Captain Van der Velden: “Zij hebben best een gek jaar gehad; er zijn veel meiden gestopt, maar ik denk dat we echt aan elkaar gewaagd zijn; we hebben gelijkwaardige kansen.” Van der Coelen durft het nog wat stelliger te zeggen: “Ik verwacht dat we twee keer gaan winnen!”

Afgelopen maandag begon Van der Coelen net met een nieuwe baan als salesmanager en hij is ook nog onlangs vader geworden. “Van een heel lief, blij meisje”, spreekt hij trots over zijn dochtertje van 9 weken. En zijn vrouw mag ook niet onvermeld blijven, want die heeft gelukkig alle begrip voor deze passie van haar man. Dat Joep dezer dagen net even iets minder de handen uit de mouwen steekt thuis dan hij normaal gesproken zou doen, vindt ze prima. Na de play-offs gaan ze in ieder geval lekker als gezinnetje op vakantie. Wellicht dus met een winnaarsroes door het winnen van deze play-offs.

Supertrots

Van der Coelen: ”Dat zou natuurlijk waanzinnig zijn! Dit was echt zo’n bijzonder jaar met de geboorte van onze dochter Puk, play-offs spelen in de zaal en een geweldige tweede seizoenshelft! Dan is promotie echt de kroon op je werk!”

Captain Maud van der Velden “Als we winnen ben ik supertrots op ons team! Het is best lastig om na 1 seizoen degradatie (Were Di speelde het seizoen hiervoor ook in de Promotieklasse maar degradeerde toen) alweer terug te keren op het oude niveau. Het is dan echt een beloning voor al het harde werk. En het is natuurlijk het allermooist als we dat zondag doen op onze eigen mat! We hebben al een aardige club vaste supporters, mensen met spandoeken langs de lijn,  maar voor zondag hopen we natuurlijk echt op veel publiek!”

Uitleg play-offs:

Best-of-two

Alle play-off- en play-outseries worden gespeeld over twee wedstrijden. Een wedstrijd hoeft niet tot een winnaar te leiden. Na de tweede wedstrijd worden de uitslagen in een ranglijst gezet en wordt op basis van achtereenvolgens wedstrijdpunten, doelsaldo en doelpunten voor, bepaald wie de winnaar van de serie is. Als al deze criteria gelijk zijn dan volgt direct na de tweede wedstrijd een shoot-outserie om de winnaar te bepalen.

Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *