ARBITRAGE

ARBITRAGEWE NEED YOU

Meld je snel aan en help Were Di
Afspraken ivm scheidsrechteren

Zonder scheidsrechters geen hockeywedstrijd. Zo simpel is het. En hoe leuk of lastig fluiten soms kan zijn weet je pas als je het ervaart. Om al deze redenen hebben we afspraken rondom het fluiten bij Were Di. De scheidsrechterscommissie (scheidsrechterscie) maakt de indeling in overleg met het wedstrijdsecretariaat senioren en jeugd en zij doen hun best dit soepel te laten verlopen. 

1. De seniorenteams fluiten bij thuiswedstrijden elkaar. De schiedsrechterscie probeert samen met het wedstrijdsecretariaat de koppeltjes van twee seniorenteams zo gunstig mogelijk te maken zodat men altijd zo kort mogelijk voor of na de eigen wedstrijd kan fluiten. 

2. De seniorenteams worden een aantal keer per jaar ingezet om op zaterdag de A-jeugd (o18) en B jeugd (o16) te fluiten. Door de toename van de jeugdteams rekenen we met een maximum van 6 keer. We begrijpen dat dit een heikel punt is onder de senioren. En toch zal bijna iedereen in een seniorenteam 1x per jaar aan de beurt komen. Wel proberen we het fluiten bij deze jeugdcategorieën ook deels anders te regelen, zie onder. Ook telt het fluiten gelijk ook als een bardienst voor het betreffende seniorlid. 

3. De A-jeugd (o18) fluit wedstrijden van de C Jeugd (o14) en B jeugd (o16) fluit wedstrijden van de D jeugd (o12). Ook hier proberen het wedstrijdsecretariaat en de scheidsrechterscie de indeling zo te maken dat dit zo kort mogelijk voor of na de eigen wedstrijd geschied. 

4. Bij de jongste jeugd (8-tallen, 6 tallen, 3-tallen) fluiten de ouders. De teamleider maakt hiervoor afspraken met hen. 

ARBITRAGE 2

Hoe willen we dit bereiken?

  • Voor de juniorleden wordt aan het begin van het seizoen de mogelijkheid geboden de scheidsrechterskaart te halen. Dit gaat tegenwoordig geheel online. Deze is nodig om als scheidsrechter aan de wedstrijd gekoppeld te worden. Ieder juniorlid wordt geacht deze z.s.m. te halen en ieder seniorlid wordt geacht deze reeds te hebben.
  • Aan het begin van het seizoen komt er een uitlegavond voor de ouders van de jongste jeugdteams (8-tallen, 6 tallen, 3-tallen) waarin de regels doorgenomen zullen worden.
  • Om de seniorenteams te ontlasten qua fluitbeurten op de zaterdag willen we voor individuele seniorleden/ ouders de mogelijkheid bieden om zich voor wedstrijden van de A en B junioren (o18-o16) aan te melden. Vooralsnog doen we dit 1 op 1 Dus 1x fluiten voor 1 bardienst. (Dit geldt niet voor de B of C wedstrijden.)

Wat we niet (meer) willen:

  • Teams die tot de laatste seconde wachten met het doorgeven van de namen voor hun teambeurt.
  • Teams die zich onttrekken en niet op komen dagen.
  • Leden die zich in woord en daad negatief uitten tegenover de scheidsrechterscie of het wedstrijdsecretariaat. Graag eerst nadenken en beseffen dat je een vrijwilliger tegenover je hebt.

Als bestuur begrijpen we, dat waar de één fluiten leuk vind of als uitdaging ziet, de ander er juist tegenop ziet. Bespreek dit open binnen je team, maak goede afspraken en steun elkaar. Ook dat is teamsport! Ruil bv. de bardienst onderling voor een fluitbeurt. Dit kun je met één mailtje naar verenigingswerk (verenigingswerkhockey@wereditilburg.nl) en de scheidsrechterscie (scheidsrechters@wereditilburg.nl) duidelijk maken, zodat dat ook administratief in orde komt