JEUGD 1

THE NEXT STEPJEUGD
WERE DI

De organisatie rondom de jeugdspelers in breedteteams wordt verzorgd door de jeugdcommissie en de TC Jeugd. De jeugdcommissie regelt allerlei organisatorische zaken. Zoals de teamsamenstellingen, het aanstellen van trainers en coaches, het trainingsschema en het contact met trainers en coaches. De TC Jeugd zorgt voor de eventuele overgang van spelers naar een van de eerstelijns teams, maar regelt ook de trainers en trainingen als mede de begeleiding van de keepers.

Jeugdcommissie

De commissie werkt met coördinatoren per leeftijdscategorie. Zij zijn als aanspreekpunten vaak op Were Di Tilburg te vinden, bijvoorbeeld op maandagavond en zaterdag overdag. Daarnaast zijn ze via jeugdcommissie@wereditilburg.nl bereikbaar voor vragen. Klik hier voor een overzicht.

Teamsamenstellingen jeugd

Je kunt het je voorstellen: het is lastig om voor zo’n 450 jeugdleden een perfect plaatje te schetsen. Toch doen wij ieder jaar ons best om het iedereen naar zijn of haar zin te maken. De wijze waarop wij onze teams samenstellen staat beschreven in het bestand ‘Reglement teamindeling 2020’ dat hieronder te downloaden valt.

JEUGD 2

De eerstelijns teams – TopCommissie jeugd

De eerstelijns teams van de C, B en A jeugd vallen onder de TopCommissie(TC)-Jeugd; de D jeugd valt onder de breedtehockey. De TC-jeugd coördineert alle zaken die spelen rondom de eerstelijns teams. Te denken valt daarbij aan het maken van beleid voor de eerstelijns teams, het coördineren van invallers, het werven van trainers/coaches, het begeleiden van de indelingsprocedure van de eerstelijns teams.

De TopCommissie jeugd is te bereiken via tcjeugd@wereditilburg.nl

TC Meisjes

In september 2021 is gestart met het maken van nieuw beleid voor de meisjeslijn. Dit beleid is nog volop in ontwikkeling en de laatste versie is te vinden bij downloads onderaan de pagina. 

De TC Meisjes coördineert de indeling van de 1e en 2e teams. 

Wanneer een speler in aanmerking komt voor een 1e of 2e team, zal er een uitnodiging volgen. U hoeft dus zelf geen actie te ondernemen. Meer informatie over de  indelingsprocedure van de 1e en 2e teams kunt u terugvinden in het beleid onderaan de pagina.  Met vragen over breedtehockey kunt u terecht bij de Jeugdcommissie.

JEUGD 1

Informatie voor de trainer

De KNHB heeft filmpjes gemaakt van de verschillende technieken. Klik hier voor het voorbeeld van de slag. Maar er staan nog veel meer filmpjes op youtube die een inspiratie kunnen zijn.

Jeugdopleidingsplan (JOP)

Het jeugdopleidingsplan (JOP) vormt een leidraad door de jeugdopleiding van Were Di. Ieder seizoen wordt verdeeld in 4 blokken en in die periodes (van ongeveer 2 maanden) wordt verwacht dat de trainers iedere training één of meerdere van de trainingsdoelen laten terugkomen.

Train de trainer

Er worden door het jaar verschillende clinics georganiseerd vanuit de TC Jeugd. Dit wordt gedaan om trainers te begeleiden en de trainingen naar een hoger niveau te tillen.

Daarnaast wordt er ook de mogelijkheid geboden om een cursus te volgen bij de knhb. Je kunt hierbij denken aan de HT2 en HT3.

Informatie voor de coach

Coach Bijdehandje

Het Coach Bijdehandje is bedoeld voor de coach van een jeugdteam. Er worden 12 coachthema’s aangeboden die gedurende het competitiejaar kunnen worden opgebouwd, afhankelijk van het niveau en de ontwikkeling van het team en de spelers. De thema’s zijn geordend rondom aanvallende en verdedigende onderwerpen en er zit een duidelijke methodische opbouw in.

Spelregels elftal

Als bijlage de spelregels in een notendop. Dit is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hockey. Het is een handleiding voor de beginnende hockeyer en voor ouders van hockeyende kinderen die het spel beter willen leren begrijpen. De uitleg is zo kort en leesbaar mogelijk gehouden. De uitleg is gebaseerd op het ‘Reglement Veldhockey vanaf 1 augustus 2023’. Deze uitleg bevat dus niet de volledige regelgeving.