PROMOTIE LES2

Na het seizoen 22-23, waarin Were Di ongelukkig degradeerde uit de promotieklasse is Were Di na 1 seizoen weer terug! Nadat Were Di in de overgangsklasse de tweede plek pakte achter de kampioen Breda stond er een zware play off serie op het programma. Na 4 zenuwslopende wedstrijd is het meteen weer raak. Were Di Dames 1 is terug in de promotieklasse.

Were Di had een stroeve seizoensstart, maar na het zaalsucces trok het die lijn door in de tweede seizoenshelft. Na een valse start uit tegen Helmond wist Were Di maar liefst 9x de 0 te houden en scoorde het zelf 34 keer. Daardoor maakte het een ruime achterstand van 7 punten op HBS goed. Dat die tweede plaats aan Were Di toekwam liet de Tilburgse vechtmachine zien in door het onderlinge duel tegen HBS met 6-0 te winnen.

In de eerste ronde van de play offs nam Were Di het op tegen de nummer 2 uit de andere overgangsklasse, Gooische uit Bussum. Gooische is een goed georganiseerde ploeg met veel snelheid en behendige speelsters. De thuiswedstrijd begon Were Di goed door in de eerste helft op 1-0 voorsprong te komen uit een strafcorner van Ireen Frenken. Na rust was het Dot van Dijck die uit een omschakeling de 2-0 op het scorebord zette en Nina Copal wist niet veel later de teller op 3 te zetten door wederop uit een omschakeling toe te slaan.

Kat in het bakkie, zou je van buitenaf zeggen, maar niets is minder waar. De Tilburgse ploeg wist dat het nog niet gedaan was en dat het uit in Bussum een flinke kluif zou worden. Een dag later(!!) stond de return in Bussum op het programma en de Gooische meiden lieten zien dat deze ronde nog niet gespeeld was. Ze vlogen er bovenop en wisten het daar Were Di erg lastig mee te maken. Al vroeg maakten ze de 1-0, waardoor er een tussenstand van 1-3 ontstond. Were Di hield stand en werd zelf nog meerdere keren gevaarlijk, maar scoren lukte die dag niet. In de allerlaatste minuut scoorde Gooische nog de 2-0, maar dit was niet voldoende om Were Di van winst af te houden in deze ronde. Were Di gaat dus door naar ronde 2 waarin het de nummer 10 van afgelopen promotieklasse seizoen tegenkomt, HIC uit Amstelveen.

Zaterdag 8 Juni was de start van Play Off ronde 2 (of stay ins zoals ze het in Amstelveen noemen).
Op veld 2 van HIC met een koude wind in het gezicht startte Were Di wat gespannen aan de wedstrijd. HIC kwam een paar keer gevaarlijk op de helft van Were Di, maar tot echte kansen leidde dat niet, tot de 8e minuut toen een HIC spits de bal, via haar eigen voet, achter keepster Lieve Verhoeven tikte. Een kleine 20 minuten later (in de tussenliggende periode gebeurde er weinig noemenswaardigs) gaf HIC de bal voor de goal en ongelukkig werkte de Were Di verdediging deze in het eigen doel. 2-0. Na rust werd het zelfs 3-0 en Were Di leek een mission impossible voor zich te hebben.

Echter werd het veldoverwicht wat Were Di langzaam maar zeker pakte, al sinds het tweede kwart, in kwart 4 daadwerkelijk omgezet in grote kansen en strafcorners. Uit een van deze strafcorners wist Isa Huybers de 3-1 te maken en hiermee pakte Were Di de laatste strohalm voor de return op zondag. Echter bleef het niet bij de 3-1, want vier minuten later was het Nina Copal die bij de tweede paal een voorzet van Anouk Gommers binnen werkte. 3-2! Dat betekent dat Were Di weer leeft en volledig in de wedstrijd zit. Een joekel van een kans op de 3-3 werd knap gered door de Amstelveense keepster, waardoor Were Di terug de auto in stapte met een 3-2 ‘nederlaag’ (die voelde als een overwinning).

Zondag 9 juni. De laatste wedstrijd van dit seizoen. Were Di moet 1 doelpunt goedmaken om minimaal gelijk te komen.
Vanaf minuut 1 neemt Were Di het heft in handen en weet het grip op de wedstrijd te pakken en deze vast te houden. HIC komt er regelmatig uit met goede en scherpe omschakelingen waarbij Were Di het lastig had met hun vaardige aanvallers. HIC haalde strafcorners, Were Di haalde strafcorners, HIC kreeg wat kansen, Were Di kreeg wat kansen, maar doelpunten vielen er niet en daardoor leek HIC genoeg te hebben aan de 3-2 overwinning van een dag eerder.

Tot 3 minuten voor tijd, wanneer Were Di haar 7e strafcorner van deze wedstrijd haalde (HIC kreeg er 6) en Isa Huybers achter het kanon plaatsnam. En afvuren deed ze. Met een harde flats wist ze de bal precies tussen de keepster en de lijnstop te spelen en met een harde knal belandde deze op de plank. 1-0! Een tussenstand van 3-3 en dat betekent shoot outs. Of wist Were Di toch nog die tweede treffer te maken in de resterende speeltijd? Er was nog wel een kans, maar de teller bleef steken op 1.

Als morele winnaar, Were Di keek immers iets meer dan 24 uur eerder nog tegen een 3-0 achterstand aan, ging Were di vol goede moed naar de shoot outs.
HIC begon aan de serie en scoorde haar eerste shoot out, 0-1
Namens Were Di nam Isis Cornelissen de eerste shoot out, maar ze werd onreglementair gestopt door de keepster waarna een strafbal volgde. Deze werd goed binnen gepusht door Anouk Gommers, 1-1
HIC maakte ook de tweede shoot out, 1-2.
Anouk Gommers nam de tweede shout out en scoorde deze, 2-2.
De derde shoot out van HIC werd gepakt door keepster Lieve Verhoeven, 2-2.
Isa Huybers nam de 3e shoot out op zich en ook deze eindigde tussen de palen,  3-2.
HIC scoorde haar 4e shoot out, 3-3.
Namens Were Di nam Eva Haanen de 4e, maar ook zij werd met een overtreding van de keepster van scoren afgehouden en dus was het weer Anouk Gommers die de strafbal mocht nemen en de keepster verraste in de andere hoek en daarmee de 4-3 op het bord zette,
HIC scoorde de 5e waarmee het 4-4 werd en dus Were Di de winnende shoot out kon gaan nemen.
Bij een doelpunt is speelt Were Di volgend seizoen in de promotieklasse, maar wordt de bal gemist dan volgt er een Sudden Death serie.
Aanvoerder Maud van der Velden gaat achter de bal staan, ze loopt richting de keeper, wil eromheen, maar komt in botsing met een inglijdende keepster. De bal ligt vrij en al liggend werkt Maud de bal, binnen de tijd, in de goal en daarmee beslist ze de play off serie en is Were Di Dames 1 na een jaar terug in de Promotieklasse!

Het was een lang seizoen, maar het was het allemaal waard. Geweldig om te zien hoeveel publiek er zondag weer langs de lijn stond!