Rood-Wit – Were Di: 1-2

Deze week stond Rood-Wit op het programma. Were Di vertrok vroeg richting Aerdenhout met de thermo shirtjes weer in de tas. Voor de aanvang van de wedstrijd hebben we gezamenlijk een minuut stilte gehouden om onze steun aan Leonidas dames 1 te betuigen.

Met een koud windje in de rug en af en toe wat regen druppels kon de wedstrijd van start gaan. We begonnen een beetje rommelig aan de wedstrijd en kregen al snel in de 4e minuut een corner tegen. Deze pusht een speelster van Rood-Wit stick kant binnen. Op dit moment besefte we wel dat er een tandje bij moest. Naar mate het eerste kwart vorderde kregen we meer grip op ons eigen spel. Door een mooie goal van Puck Westendorp (20) komen we aan het einde van het eerste kwart op een stand van 1-1.

Were Di blijft aandringen en begint meer corners te halen, maar deze blijven helaas onbenut. Door een onderschepping van Rood-Wit komen ze er gevaarlijk uit en schiet een speelster met een backhand schot de bal in de lange hoek… BAM 2-1 achter, maar door protest wordt deze goal afgekeurd. De speelster zou de bal met haar bolle kant onderschept hebben. Het rust signaal klonk en we gingen met een 1-1 stand de rust in.

De tweede helft ging van start en we merkte wel dat we met z’n alle er vandaag gewoon kei hard voor moesten knokken. Rood-Wit speelde veel lange ballen en daar moesten we ons goed op blijven inrichten. In de 51e minuut vond onze Puck Westendorp weer de goal. Door een fantastische actie over de achterlijn en een bekeken balletje over de uitkomende keeper heen belande de bal in de goal. BAM 2-1 voor!!!! Nu moesten we de wedstrijd zakelijk uit moesten hockeyen. De bal zoveel mogelijk in de hoek houden en verdedigend goed inrichten op de lange ballen. Na een spannende laatste 5 minuten klonk het eindsignaal. De 3 belangrijke punten zijn in de pocketttt!!

Na geen hele mooie wedstrijd toch wel de verdiende 3 punten mee terug naar Tilburg (maakt de lange rit toch iets minder erg :)). Volgend weekend helaas geen wedstrijd, maar de week daarop zijn we dubbel terug! Donderdag 26 oktober om 20:30 Goldcup tegen Push dames 1 en zondag 29 oktober om 12:45 tegen Myra dames 1. Hopelijk zien we jullie dan weer langs de lijn. GO WEREDI!!